Home
Descriere
Obiective
Activitati
Participanti
Parteneri
Beneficiari
English
Link
Contact

Activitatile alese, au fost categorisite pe trei mari capitole:

Activitati Teoretice

      Conferinte, cursuri, workshop-uri si dezbateri.
Deoarece despre Agricultura Ecologista nu se stie decât foarte putin în România iar despre Agricultura Biodinamica nu se stie nimic  (exceptând Conferinta organizata de Fundatia Academica Culturala Timisoara în Timisoara în acest an) latura teoretica este partea cea mai importanta din cadrul acestui proiect. Acest capitol teoretic se va desfasura pe toata durata proiectului si va folosi  aproape jumatate din fondurile acestui proiect . Vor fi invitati specialisti din Ungaria, Germania, Elvetia si România  care vor tine cursuri, conferinte si seminarii atât la Ciacova cât si în Timisoara pe toata durata proiectului.

 

 

 

 

 

Activitati Practice

Lucrari de însamântare si cercetare a terenului agricol (18 ha), precum si începerea de producere a biostimulatorilor. Tehnologiile apartinând noilor procedee agricole alternative, sunt inca putin cunoscute la noi in tara, inclusiv agricultura biodinamica. Ea a inceput sa fie implementata in mod timid intrucat lipsesc atat cunostintele necesare, cat mai ales biostimulatorii speciali produsi pentru aceasta noua tehnologie agricola. Exista totusi pe lânga initiativele locale, mai ales in gradinarit si câteva inceputuri promitatoare ca de exemplu cultivarea si recoltarea biodinamica pe 200 hectare a unor culturi de trandafiri (zona Medias) sau a unor produse cerealiere.

Activitati Multimedia

Publicarea rezultatelor într-un studiu final si folosirea ziarelor, radioului si televiziunii în dezbateri pe teme ecologiste si ocrotirea consumatorilor. Fundatia Academica Culturala Timisoara a initiat aceasta Pagina WEB dedicata proiectului! De asemenea, vor fi oferite (pe lânga chestionarele privind drepturile consumatorilor ) si materiale propagandistice.
Aceste activitati vor fi promovate, cu sprijinul a doi ziaristi profesionisti care vor fi cooptati în cadrul proiectului. De asemenea, pagina WEB va fi întretinuta de catre Fundatia Academica Culturala Timisoara din fonduri proprii. Studiul final va fi publicat si pe Internet.