Home
Descriere
Obiective
Activitati
Participanti
Parteneri
Beneficiari
English
Link
Contact
 

Parteneri in cadrul acestui proiect sunt:

      Fundatia Academica Culturala Timisoara (F.A.C.T.) este o organizatie privata, nonprofit, neguvernamentala si apolitica - având drept scop promovarea artei si a valorilor cultural-academice locale, nationale si universale. Desi a luat fiinta de doar 4 ani, F.A.C.T. are 75 de membri mai ales din România, dar si din Germania, Franta, SUA, Elvetia, Anglia, Spania, Israel, Olanda si Japonia. Sub tutela F.A.C.T. activeaza mai multe cercuri (in curand si o editura) si cateva formatii profesioniste:
Ansamblul de muzica contemporana Timisoara, Orchestra de camera Timisoara, Orchestra Simfonica Timisoara, un cvartet de coarde, un cvintet de suflatori, un trio, un octet, precum si un numar de 31 solisti. Deasemenea sub tutela fundatiei, exista un club "Sophia" care se ocupa de studii antroposofice.
Fundatia Academica Culturala Timisoara ( F.A.C.T.) a organizat: 18 concerte simfonice, 8 recitaluri instrumentale, 4 concerte de jazz, un concert de meloterapie, 6 conferinte si 4 expozitii de arta plastica. Astfel, în cele 31 manifestari organizate de F.A.C.T au evoluat peste 900 de artisti în fata a peste 12.000 de spectatori (acces gratuit al publicului). Manifestarile noastre au fost preluate si transmise de catre 2 posturi locale de TV si de posturi nationale de televiziune: Prima Tv, Pro Tv, Antena 1, TVR1 si TVR2 (reportaje).

  • GRUPUL SCOLAR AGRICOL CIACOVA

     Grup Scolar Agricol Ciacova a fost infiintat in anul 1885 sub denumirea de "Scoala inferioara de Agricultura". Scopul infiintarii a fost pregatirea tinerilor pentru exploatarea vacilor de lapte si a ameliorarii terenurilor agricole in vederea obtinerii productiilor ridicate. Amplasat in camp, la distanta de 3 km de comuna Ciacova si 2 km de satul Ghilad isi justifica pe deplin profilul. Baza materiala care confirma profilul liceului si astazi este formata din: corp cladire scoala cu 10 sali de clasa; laboratoare de fizica, chimie, zootehnie, agrofitotehnie, amfiteatru veterinar, laborator de informatica, sala de lectura, cabinet de matematica si limba romana; 2 cladiri internat – pentru fete si baieti a 424 locuri; sala festiva si sala de activitati sportive cu suprafata de 469 mp.; terenuri de sport; cantina scolara cu 120 locuri pe serie; complex micro-ferma didactica cu adaposturi pentru taurine, suine, pasari, adaposturi pentru exploatat animale, magazii de cereale si materiale, ateliere de tamplarie, mecanizare, electrician; centrala termica, retea de canalizare proprie, sursa de apa proprie, spalatorie; parc de tractoare, masini si utilaje agricole; biblioteca cu 16.528 volume; bloc cu patru apartamente.
Exploatari in microferma didactica:
– taurine adulte si tineret - 9 capete
– porcine de reproductie si tineret - 45 capete
– caprine  - 5 capete
– ovine     - 20 capete
– pasari    - 50 capete
– iepuri     - 15 capete
– stupina fiind in curs de redresare.
Astazi, putem adauga zestrei scolii si cele 191 ha teren arabil lucrat in cei 116 ani de existenta, 3,56 ha livada si 1,35 ha pentru legumicultura.

Se vor mai implica în acest proiect, desi nu sunt parteneri, urmatoarele Institutii:

  • Primaria comunei Ciacova
  • Inspectoratul de Protectie a Mediului Timis
  • Societatea Antroposofica Româna
  • Societatea Ecologista si biodinamica din Budapesta – Ungaria
  • Liceul Agricol din Vârset – Iugoslavia
  • Fundatia pentru Cultura si Ecologie Medias – Romania
  • Centrul de Asistenta Rurala Timis – Telecentru Ciacova